Cudowna, kremowa w smaku bomba kaloryczna…ale warto czasami zgrzeszyć dla tego wybitnie genialnego smaku.
Robię ją na wyjątkowe okazje lub gdy mam ochotę na coś wybornie słodkiego
Robię ją na wyjątkowe okazje lub gdy mam ochotę na coś wybornie słodkiego
Składniki: – na 2 szklanki
100ml mleka
100g czekolady gorzkiej- można dać pół na pół z mleczną
100ml śmietany kremówki 30%
2 duże kulki lodów waniliowych
100ml mleka
100g czekolady gorzkiej- można dać pół na pół z mleczną
100ml śmietany kremówki 30%
2 duże kulki lodów waniliowych
wykonanie:
Wlać mleko do garnka i zagotować. Przelać do blendera, dodać połamaną na kawałki czekoladę, wlać śmietanę i zmiksować do czasu aż czekolada całkiem się rozpuści. Następnie dodać lody i znów zmiksować na gładką masę.
Przelać do wysokich szklanek. Można wrzucić kostki lodu.
Wlać mleko do garnka i zagotować. Przelać do blendera, dodać połamaną na kawałki czekoladę, wlać śmietanę i zmiksować do czasu aż czekolada całkiem się rozpuści. Następnie dodać lody i znów zmiksować na gładką masę.
Przelać do wysokich szklanek. Można wrzucić kostki lodu.
Smacznego!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz