Mięciutkie w środku, chrupkie na brzegach, z mnóstwem kremowych pieczarek...
Takie śniadanie wprawi każdego w dobry nastrój!
4 duże kromki razowego chleba
500g pieczarek
2 małe cebule
1,5 szklanki mleka
1 jajo
100ml śmietany kremówki
pieprz
sól
spora garść natki pietruszki
odrobina masła klarowanego
1 łyżka masła
Przygotowanie:
Pieczarki pokroić w plastry i udusić na oleju z dodatkiem masła.
Cebulę posiekać drobno i udusić, aby zmiękła. Połączyć z pieczarkami, wlać śmietankę, doprawić.
Mleko połączyć z jajkiem, maczać w nim kromki i smażyć na maśle klarowanym po minucie z każdej strony ( mają być miękkie w środku). Na ciepły chleb kłaść sporą ilość pieczarek i obficie posypać natką.
Smacznego!
Pieczarki zastąpie piersią z kurczaka.również będzie super posiłek😘
OdpowiedzUsuń