wtorek, 30 stycznia 2018

Surówka z gotowanej marchewki

Ta surówka to ideał.
Zdrowa, wyśmienita i wyrazista w smaku. Jest wspaniała do kotletów schabowych.
Przepis dostałam od sióstr zakonnych, które gotowały z ogromna pasją dla dzieci.
Mój syn, który stroni od warzyw często bierze dokładkę, a to najlepszy argument, że ona jest super!


Składniki dla 3-4 osób

4 duże marchewki
2 średnie jabłka
1 duża cebula
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz




Wykonanie:
Marchewki ugotować do miękkości (nie rozgotować).
Wystudzone obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Jabłka i cebulę również pokroić w kostkę.
Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać.


Smacznego!

2 komentarze:

  1. Zrobiłam ją dziś na obiad i oczywiście masz rację, wszyscy się w niej zakochali! Na Twoich przepisach można polegać jak na Zawiszy :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba zaraz się rozpłynę, tyle pochwał :-))))

    OdpowiedzUsuń