Surówka z gotowanej marchewki
Zdrowa, wyśmienita i wyrazista w smaku. Jest wspaniała do kotletów schabowych.
Przepis dostałam od sióstr zakonnych, które gotowały z ogromna pasją dla dzieci.
Mój syn, który stroni od warzyw często bierze dokładkę, a to najlepszy argument, że ona jest super!
Składniki dla 3-4 osób
4 duże marchewki
2 średnie jabłka
1 duża cebula
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz
Wykonanie:
Marchewki ugotować do miękkości (nie rozgotować).
Wystudzone obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Jabłka i cebulę również pokroić w kostkę.
Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać.
Smacznego!
Zrobiłam ją dziś na obiad i oczywiście masz rację, wszyscy się w niej zakochali! Na Twoich przepisach można polegać jak na Zawiszy :))
OdpowiedzUsuńChyba zaraz się rozpłynę, tyle pochwał :-))))
OdpowiedzUsuń